Det senaste numret av filmmagasinet Empire innehåller en intervju med Star Wars: Rebels exekutive producent Simon Kinberg. Han pratar om den kommande tv-serien och möjliga kopplingar till Episod VII och andra spinoff-filmer. Lyckligtvis har de lagt upp delar av intervjun på deras webbsida. Här följer några utdrag.

Serien utspelar sig ett halvt årtionde innan Ett Nytt Hopp, vilket betyder att Kinberg "alltid känt att det skulle leda in i [Episod] IV och potentiellt etablera karaktärer som vi inte möter förrän V, eller VI, eller till och med VII, men idén var att det här skulle vara fristående från Episod VII. Det betyder inte att vi inte kan introducera små ledtrådar som ger utbetalning i VII, VIII och IX."

Han fortsätter med att prata om den nya skurken i Rebels.

Det vi gör nu är att inkvisitorn är "mindre av en troende på Imperiet och syftet med Imperiet än kanske Darth Vader är, och mer av en jakthund." Så inte en sith som sådan? "Jag vet inte hur mycket jag får säga om det, men nej, inte som sådan."

Även om den animerade tv-serien huvudsakligen är riktad mot en yngre publik insisterar Kinberg på att allt inte kommer vara sommar och solsken: "Vi är inte rädda att ta de karaktärerna till mörka ställen. I den första säsongen är det några bakgrundshistorier kring huvudpersonerna som avslöjas och som är mycket mörkare och mer dramatiskt än något som vi någonsin har sett i animerad TV tidigare, och som har samma djup och barndomstrauma som karaktärerna i filmerna hade."