Star Wars: Rebels har inte ens börjat sändas när Disney Channels Worldwide President och Chief Creative Officer Gary Marsh meddelar att man redan nu har beställt en andra säsong av serien från Lucasfilm.

Marsh säger: "De globala förväntningarna på den här serien kunde inte varit högre. Och jag är stolt att säga att teamet på Lucasfilm har levererat något som har överträffat även de otroligt höga förväntningarna - artistiskt och tematiskt."

“Vi älskar alla att göra Rebels, så vi kunde inte vara gladare att få fortsätta in i en andra säsong," säger Lucasfilms direktör för kreativ utveckling, Kiri Hart. "Vårt fantastiska kreativa team drömmer ihop nya berättelser om besättningen på Ghost som kommer att vidga deras upplevelse av galaxen och fördjupa hjältarnas resor. Responsen från fans av serien är otrolig, ödmjukande och inspirerande. Vi ser fram emot äventyren som ligger framför oss."

Serien kommer att sändas i 34 språk i 163 länder till 400 miljoner hushåll. TV-filmen som startar det hela har premiär idag, fredag 3 oktober, både på amerikansk och svensk tv. I Sverige sänds filmen både på Disney Channel och Disney XD kl. 17.15. Själva tv-serien kommer sedan att ha amerikansk premiär måndag 13 oktober. Den kommer till Sverige drygt två veckor senare, söndag 26 oktober.