Idag är dagen då bokhyllan får en plats mindre att fylla. Barnboken Star Wars: The Clone Wars - Action med Anakin! av Simon Beecroft har nämligen släppts. Den 32-sidiga boken innehåller ett äventyr med bilder tagna direkt från långfilmen Star Wars: The Clone Wars och riktar sig mot barn vill lära sig läsa på egen hand.

Redan nu har detaljer om andra kommande Star Wars-böcker dykt upp. I september och oktober kommer det att ges ut två nya böcker i den populära serien av bildlexikon.

Star Wars: Det kompletta bildlexikonet av David West Reynolds, James Luceno och Ryder Windham är det största och mest omfattade bildlexikonet hittills där samtliga av dem fyra urpsrungliga bildlexikonen samlas i en 272-sidor tjock volym tillsammans med helt ny och utökad information om karaktärerna, varelserna, planeterna och händelserna från Star Wars-filmerna. Bland det nya materialet märks exemeplvis en genomskärningsbild av ILM:s egna R2-D2-modell som ger en inblick i hur den modige lille astromekdroiden ser ut på insidan. Boken släpps av Telegram Bokförlag i september med svensk översättning av Janne Helander.

LEGO Star Wars: Bildlexkon av Simon Beecroft tar en ny spinn på det klassiska konceptet med bildlexikon. Boken illustrerar dem mest minnesvärda karaktärerna, rymdskeppen och händelserna med hjälp av LEGO-bitar och ger dessutom en inblick i hur arbetet med att skapa Star Wars i LEGO-form går till. Boken kommer tillsammans med en exklusiv LEGO-figur och släpps av Bonnier Carlsen i oktober med svensk översättning av Björn Wahlberg. 

Dessutom finns en tredje, ännu oidentifierad bok inplanerad som släpps av Egmont Kärnan i september.