Star Wars: The Old Republic fortsätter att expanderar. Ett MMO-spel kan bara innehålla så mycket och för den som vill ha den där extra bakgrundshistorian till spelet som än inte fått något release-datum, får ibland vända sig till böcker. Fatal Alliance och Deceived är finns redan i bokhandeln och berättar sina olika delar av vad som händer före spelet. På swtor.com finns även flertalet timelines man kan följa.

Men den kommande boken, som nu fått namnet Revan, står ut i mängden. Revan är en karaktär som skapades för det första Knights of the Old Republic spelet och spelar där en väldigt stor och betydande roll. Tack vare spelet och dess uppföljare Kotor 2 (som dock inte innehöll Revan på något direkt sätt) så blev han en av de större Star Wars-karaktärerna utanför filmerna. 

Det spelen dock gjorde var att lämna Revans slutliga öde höjt i mörker. Det var många år sen och innan The Old Republic blev utannonserat var allas förhoppningar att det skulle komma ett Kotor 3 spel där Revans öde äntligen avslöjades. Men det blev inte så, och det har lett till flera fans ilska mot TOR. 

Drew Karpyshyn - författaren till denna bok försöker här med en liten kompromiss. Han ger oss Revans öde, men i bokformat istället för ett singelplayer-spel. Karpyshyn var/är en av huvudpersonerna bakom Bioware och deras Kotor-spel så det finns ingen lämpligare person att ta på sig denna uppgift. Hans tidigare jobb med Darth Bane-trilogin böckerna blev mycket lyckade och även i dessa såg man hur mycket han älskade Revan som karaktär.

I Star Wars: The Old Republic: Revan som de tänker släppa om några månader kommer självklart att följa Revan först och främst men man kommer även få återse flertalet av hans tidigare kompanjoner från Kotor 1 och boken utspelar sig faktiskt direkt efter det att första spelet slutar och boken slutar en tid efter det andra spelet, alltså en tidsperiod på flera år. Detta i relation till TOR som utspelar sig 300 år senare. Trots det kommer vi få lära oss avgörande fakta om den hemliga Sith Kejsaren som står bakom kriget mot Jedi-riddarna och Republiken. Faktum är att denna kejsaren kan stå bakom betydligt mer än vad det först kan antydas om. Drew Karpyshyn är fortfarande en huvudperson bakom Bioware så han har fullständig insyn i allt som hänt i Kotor-spelen och även TOR, så vi kan verkligen vänta oss massor med ny intressant fakta kring händelser, karaktärer, förutom att självklart få följa en ny härlig berättelse om en riktigt Star Wars legend.

 

Källa:swtor.com