Författarinnan A.C. Crispin har gått bort efter en lång tids sjukdom. Hon dog den 6 september 2013 i en ålder av 63 år.

Beskedet om hennes död kommer inte som en överraskning. Hon har sedan en längre tid kämpat mot cancer, och så sent som den 3 september, bara tre dagar före sin död, publicerade hon följande text på sin Facebook-sida där hon talade ut om sin sjukdom och tog farväl av sina fans:

"Jag har varit tveksam över att skriva det här, men det är dags. Jag vill tacka er alla för era lyckönskningar och böner. Jag är rädd för att mitt tillstånd blir sämre. Jag gör vad jag kan för att förbli positiv men jag har antagligen inte så mycket tid kvar. Jag vill att ni alla ska veta att jag tas väl omhand och är omgiven av familj och vänner.

"Jag önskar alla aspirerande författare viljan att slutföra, och ett bra kontrakt. Fortsätt att övervaka Writer Bevare och var försiktiga med vilka ni skriver avtal med. Victoria Strauss och Richard White finns där för att hjälpa till.

"Jag har bett Michael att samla och läsa mig alla era meddelanden. Eftersom jag inte vet hur framtiden ser ut, så vet jag inte om jag har styrkan att skriva på Facebook igen."

Ann Carol Crispin är för Star Wars-fans mest känd som författaren bakom Han Solo-trilogin bestående av de tre böckerna The Paradise Snare (1997), The Hutt Gambit (1997) och Rebel Dawn (1998), samt två noveller som publicerades i antologierna Tales from the Mos Eisley Cantina och Tales from Jabba's Palace

Hon har även jobbat inom en rad andra popkulturella fenomen och skrivit böcker baserade på Star Trek, V, Alien och Pirates of the Caribbean.

Utöver sitt skrivande har hon har haft en karriär som vicepresident för Science Fiction and Fantasy Writers of America, och är medgrundade till dess filial Writers Beware som ämnar skydda författare från oärliga agenter, redaktörer och publicister. 19 april 2013 blev hon utsedd till Grandmaster (stormästare) för organisationen International Association of Media Tie-In Writers.