Det är med stor sorg som vi måste meddela att författaren Aaron Allston är död. Aaron Allston kollapsade igår när han närvarade vid VisionCon, en mässa för science fiction, fantasy och anime, i Springfield, Missouri till följd av hjärtproblem. Han dog senare under samma dag i 53 års ålder.

Aaron Allston föddes 1960 i Corsicana, Texas och skrev sin första roman redan när han var 16 år. Efter en tid som redaktör för ett spelmagasin och senare speldesigner så tog han under slutet av 1980-talet steget till att bli författare på heltid. 1998 publicerade han sin första Star Wars-bok när han började skriva den femte delen i X-wing-serien som tidigare skrivits av Michael Stackpole. Totalt skrev han tolv Star Wars-romaner och två noveller fördelade över serier såsom X-wing, The New Jedi Order, Legacy of the Force och Fate of the Jedi

Under en boksigneringsturné våren 2009 drabbades han av en hjärtinfarkt som ledde till att en akut, kvadrupel bypass-operation.

Vid nyheten om Aaron Allstons bortgång skrev författaren Timothy Zahn via Facebook några minnesvärda ord om sin vän.

Det är med stor sorg som jag uppmärksammar bortgången av Aaron Allston.

Aaron var en underbar författare, en förkrossande ordvitsare, en beläst lärare, och - framför allt - en underbar vän. Hans humor under de mest smärtsamma, medicinska svårigheterna var en inspiration för alla runt omkring honom, och jag kommer alltid att minnas the samtalspaneler han och jag (ofta tillsammans med Mike Stackpole) gjorde tillsammans. The Aaron, Mike, and Tim show, som vi kallade det, har fått ett sorgligt slut.

Vila i frid, Aaron.

Våra tankar går till Aaron Allstons närmaste anhöriga.