Expanded Universe hinner knappt skrotas innan nya böcker som blir en del av nya kanon utannonseras. Disney Publishing Worldwide har utannonserat de första delarna av ett nytt publiceringsplan tillsammans med Del Rey Books. Publiceringsplanen består av ny litteratur som är riktad till vuxna läsare och nära sammanknuten med de nya Star Wars-filmerna.

Lucasfilm har börjat staka ut den narrativa framtiden för Star Wars-berättandet som kommer att synas på film, tv och i andra medier. Framtida Star Wars-romaner från Disney Publishing Worldwide och Del Rey Bokk kommer nu att vara del av den officiella Star Wars-kanon och reflektera det som händer i kommande tv-serien och filmerna.

"Med bildandet av Lucasfilms Story Group och vårt ännu större fokus på ett unifierat berättande så förväntar vi oss att vår publiceringsplan kommer att bli starkare och mer meningsfull än någonsin tidigare," sade Jeanne Mosure, senior vice president och group publisher på Disney Publishing Worldwide. "Vi är extremt förväntansfulla att få sätta igång den här nya strategin tillsammans med Del Rey Books."

Den första boken som gäller under nya kanon släpps i september och fokuserar på huvudpersonerna i tv-serien Star Wars Rebels. Boken är skriven av John Jackson Miller i samarbete med Dave Filoni, Simon Kinberg och Greg Weisman för att garantera en tydlig kontinuitet mellan boken och tv-serien.

"Vi är extremt stolta över de hundratals, fantastiska Star Wars-böcker vi har publicerat hos Del Rey," sade Scott Shannon, senior vice president och publicist på Del Rey och Digital Content. "Och nu är vi ännu mer förväntansfulla att äntligen få kunna kalla våra kommande romaner för sann kanon - en enda sammanhängande Star Wars-berättelse - medan vi fortsätter trycka våra fantastiska, äldre romaner under Star Wars Legends-märket."

De fyra utannonserade böckerna är:

Star Wars: A New Dawn (John Jackson Miller)
2 september 2014
"Placerad innan händelserna i den kommande animerade serien Star Wars Rebels så berättar den här romanen historien om hur de två huvudpersonerna i serien, Kanan Jarrus och Hera Syndulla, korsade vägar med varandra."

 

Star Wars: Tarkin (James Luceno)
4 november 2014

 

Star Wars: Heir to the Jedi (Kevin Hearne)
Januari 2015
"Ett spännande nytt äventyr som utspelas mellan Ett Nytt Hopp och Rymdimperiet Slår Tillbaka, och - för första gången någonsin - skriven helt ur Luke Skywalkers perspektiv."

 

Star Wars: Lords of the Sith (Paul S. Kemp)
Mars 2015
"När kejsaren och hans ökända lärling Darth Vader finner sig själva strandade mitt i ett uppror på en ogästvänlig planet så måste de lita enbart på sig själva, Kraften, och deras väldiga krigskunskaper för att segra."