Entertainment Weekly släppte idag nyheten att Disney Publishing Worldwide tillsammans med Del Rey, Marvel Comics och flera andra förlag planerar en helt ny bokserie om händelserna som leder fram till The Force Awakens. Den nya bokserien kommer att gå under namnet Journey to Star Wars: The Force Awakens.

Åtminstone 20 böcker - som sträcker sig från romaner för vuxna och tonåringar, till enklare berättelser och klistermärksböcker för yngre läsare - kommer att släppas i höst för att täppa till luckan mellan Return of the Jedi och The Force Awakens.

Många av böckerna kommer att innehålla kopplingar till J.J. Abrams kommande film. Att planera det nya publiceringsprogrammet krävde hemliga möten mellan författare och manusförfattare.

“Handlingen i The Force Awakens är tungt bevakad. För att hålla reda på det arrangerades många topphemliga möten i San Francisco medan vi arbetade fram det här programmet. Samarbetet mellan storygruppen och förläggarna låter dem [...] hitta de här stunderna när vi kan introducera hintar, ledtrådar och pusselbitar. Utan att avslöja vad de bitarna är så kommer dem låta läsare spekulera om den nya filmen: Vad kan en plats ha för betydelse, eller vad kan en karaktär ha för betydelse?"

- Andrew Sugerman, chef för Disney Publishing Worldwide

Många av de kommande titlarna skrivs och redigeras fortfarande, så detaljer är fortfarande dolt i mörker. Men redan nu så har man bekräftat några nyheter. Del Rey kommer släppa en bok med titeln Star Wars: Aftermath.. Samtidigt så jobbar Marvel Comics med en prequel som går under namnet Star Wars: Journey to The Force Awakens samt en serie som är berättad ur C-3PO:s synvinkel.

Man kommer även att släppa flera böcker för yngre läsare som fokuserar på hjältarna från originaltrilogin eftersom många yngre inte ens var födda när de filmerna släpptes och därmed kanske inte introducerats för dessa. Tre böcker är redan klara. Moving Target av Cecil Castellucci handlar om prinsessan Leia, The Weapon of a Jedi av Jason Fry handlar om Luke Skywalker, och Smuggler's Run av Greg Rucka handlar om Han Solo.