För några dagar sedan utannonserade Lucasfilm och Disney World Publishing det nya publiceringsprogram Journey to Star Wars: The Force Awakens som genom en lång rad böcker och serietidningar kommer att berätta vad som hänt i galaxen mellan Return of the Jedi och The Force Awakens. Böckerna kommer att rikta sig till olika åldrar. Den första av de böckerna som riktar sig till en vuxen målgrupp är Star Wars: Aftermath. Tack vare Random House vet vi vem som skriver boken. Han heter Chuck Wendig och har gjort sig en namn inom skräckgenren genom sitt arbete som roman- och manusförfattare samt som speldesigner.

Man har även publicerat en liten beskrivning av bokens handling:

Den andra Dödsstjärnan är förintad. Kejsaren och hans kraftfulle pådrivare, Darth Vader, ryktas vara döda. Det galaktiska imperiet är i kaos.

Runt om i galaxen firar några system, samtidigt som kejserliga fraktioner tar ett hårdare tag mot andra. Optimism och rädsla styr sida vid sida.

Och medan rebellalliansen upptagna med Imperiets splittrade styrkor upptäcker en ensam rebellspanare ett hemligt kejserlig möte....

Boken släpps 4 september i USA.