StarWars.se och våra kanaler i sociala medier skapades för att dela och deltaga i en positiv gemenskap och passion för Star Wars. Vi vill att alla ska känna sig välkomna att deltaga i samtalet och att diskussionerna sker i ett trevligt tonläge. Därför har vi infört regler för hur våra sociala medier får användas.

Du som skriver på StarWars.se:s sociala medier har själv ansvar för att dina kommentarer följer våra regler.

 

REGLER FÖR KOMMENTERING

Håll en vänskaplig och god ton när du skriver.

Håll dig till ämnet.

Kritik är tillåtet, men inte hat, hot och nedsättande generaliseringar. Det är inte heller tillåtet med inlägg som i ordval, undertext eller generell ton bidrar till en ej upplyftande atmosfär.

Personpåhopp är inte tillåtna.

Spoilers för endast förekomma i kommentarsfältet till ett huvudinlägg som tydligt är markerat med ordet "Spoiler". Huvudinlägget får inte innehålla spoilers. 

Kommersiella budskap är inte tillåtna.

Inlägg som bryter mot lagen eller kränker annan upphovsrätt är inte tillåtna.

Inlägg som bryter mot våra regler raderas och/eller anmäls till tjänsteleverantören utan förvarning om en administratör bedömer att det är nödvändigt. Användare som bryter mot våra kommenteringsregler kan även komma att blockeras från sidan utan förvarning.

 

Hur kan ni ha kommenteringsregler när vi har yttrandefrihet?

Yttrandefriheten innebär att varje svensk medborgare har rätt att uttrycka tankar, åsikter och känslor utan offentlig myndighets inblandning.

Dock har man inte rätt att uttrycka vad som helst, för det finns lagliga gränser och till exempel är hets mot folkgrupp och förtal är brottsligt. Yttrandefriheten innebär inte heller att alla har rätt att uttrycka sin åsikt var som helst. Det är alltså ingen rättighet att få uttrycka sig i de kanaler som StarWars.se ansvarar för. Var och en är fri att skapa sin egen plattform att uttrycka sig på så länge de följer lagen. På våra plattformar har vi valt att lägga ribban högre än vad lagen kräver eftersom vi vill ha ett trevligt samtalsklimat där alla känner sig trygga.