Så vid det här laget lär ingen ha missat att man visade upp den nya The Force Awakens–teaser trailern under torsdagsmorgonen (eller torsdagskvällen för er hemma I Sverige). Tyvärr tycktes mässanläggningens nätverk gå på knäna när alla skulle in i arenan. Den här bloggposten har därmed fått vänta.

The Force Awakens-panelen startade klockan 10. Redan under förmiddagen igår sågs flera fans kampera utanför mässan, trots att köandet officiellt inte skulle starta förrän klockan 18. Så nog blev man inte förvånad när arenan som tar 7500 personer fylldes upp till bredden av fans. De som inte fick plats fick istället se panelen streamas live vid några av mässans andra scener. Lyckligtvis var jag garanterad en plats på parkett och kunde glida in bara någon dryg timme innan evenemanget startade.

Stämningen i arenan var fantastisk. Det riktigt kokade av förväntan. J.J. Abrams och Kathleen Kennedy intervjuades grundligt om deras roller I produktionen av den nya Star Wars-filmen.

Man passade även på att ta upp droidbyggarna på scenen som har byggt filmens droiderna efter att de väckt Kennedys uppmärksamhet vid Celebration Europe i Tyskland för snart två år sedan. Man visade inte bara upp den R2-D2 man byggt, utan även de helt nya serierna av astromekar kallade R5 och R6.

Dessutom rullade BB-8 in på scenen. Den där lilla knasiga bolliknande droid en från den första teaser trailern är alltså fullt fungerande. Vi kan tacka Disneys VD Bob Iger för att man fick resurserna till att utveckla den teknologin.

Senare kom filmens tre nya huvudrollsinnehavare in på scenen, och efter att hört dem tala om sina roller och sett stillbilder på dem så känns John Boyega, Daisy Ridley och Oscar Isaac mycket stabila. De följdes åt av Anthony Daniels, Carrie Fisher, Peter Mayhew och Mark Hamill. Samt ett antal nya stormtroopers. Det var nog tänkt att även Harrison Ford skulle varit där, men hans flygolycka satte stopp för det.

När alla andra hade lämnat scenen stod bara Kathleen Kennedy och J.J. Abrams kvar. De hade något mer att visa. En ny teaser trailer.

Jag kan ärligt talat säga att jag inte hörde särskilt mycket av vad som hände därefter. Dels för att det nästan svartnade för ögonen på mig av lycka, men också för att alla samlade fans bokstavligt talat skrek sig hesa av extas. Teasern projicerades på en stor bioduk, och vi bjöds på den två gånger.

Det fanns inte många sura miner efter den här panelen. Utanför arenan stod stora medier som amerikanska ABC och rapporterade om dagens stora händelse. Jag har precis spenderat tid I samma rum som några av mina största hjältar, och fått se både nya foton och en ny teaser trailer. Jag är redan otroligt nöjd med den här mässan, och då har den ändå bara pågått I en timme.

Stämning i arenan på Anaheim Convention Center var elektrisk.
Panelen sändes live vid flera biografer runt om i världen, däribland Rigoletto i Stockholm.
J.J. Abrams och Kathleen Kennedy.
Från inspelningen av The Force Awakens.
Den nya droiden BB-8 fungerar verkligen och rullade omkring på scenen till publikens förtjusning.
De nya ansiktena i The Force Awakens; Oscar Isaac, Daisy Ridley och John Boyega.
Daisy Ridley i The Force Awakens.
John Boyega och Daisy Ridley i The Force Awakens.
Några välbekanta ansikten: Peter Mayhew, Mark Hamill, Carrie Fisher och Anthony Daniels.
Det blev plötsligt mycket mer påtagligt att det faktisk kommer en helt ny Star Wars-film.