Det är ingen hemlighet att jag är såld på Rebels, ännu mer så än vad jag var på The Clone Wars. 

Lördagmorgonens panel skulle egentligen handla om hjältarna och skurkarna i säsong två, men blev en lite allmän panel om hur skådespelarna och producenterna tycker om Star Wars och hur de ser på sina rollkaraktärer. 

Den ständige värden vid Celebration Stage var James Arnold Taylor (Obi-Wan Kenobi) och det gick undan när stora delar av ensemblen kom ut på scen. 

Dave Filoni (regissör, producent), Simon Kinberg (producent, manusförfattare), Taylor Gray (Ezra Bridger), Tiya Sircar (Sabine Wren), Steve Blum (Zeb Orrelios), Vanessa Marshall (Hera Syndulla) och Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus) var på plats. 

Det blev väldigt påtagligt hur kemin mellan skådespelarna speglar kemin mellan de rollkaraktärer dem spelar. 

Man visade upp en smått fantastisk trailer för den nya säsongen innehållandes många välbekanta ansikten. Rex och Hondo är tillbaka. Darth Vader och kejsaren verkar spela mer framträdande roller. Och så några nya skurkliknande figurer. Var det kanske Asajj Ventress vi såg?

Efter trailern plockade man även in Ashley Eckstein (Ahsoka Tano) och Dee Bradley Baker (Rex). 

Freddie Prinze Jr., Simon Kinberg och Dave Filoni.

Mot slutet öppnade man upp för frågor från publiken. Dave Filoni skämtade om att de svåraste frågorna kommer från barn, och mycket riktigt blev han ställd mot väggen när en pojke frågade om hur Rex kunde överleva. 

Filoni gav till slut med sig och förklarade att svaret ligger i säsong 6 då Fives berättar om de chip som opererats in i klonerna.

Nästa fråga kom från den otroligt söta lilla flickan Eliza (som smälte publikens hjärtan) som undrade vem som gör rösten till Chopper. 

Filoni såg närmast uppgiven ut men gav ett ärligt svar till flickan, och endast till henne. Den informationen får förbli en hemlighet, även om det spekuleras om att det är Filoni själv.

På eftermiddagen var det premiär för säsong 2 där man visade det avslutande avsnittet från säsong 1 följt av det dubbelavsnitt som inleder den nya säsongen. Fick först beskedet att det var fullt och att jag inte skulle släppas in. Men efter lite ihärdig övertalning och användande av Jedi Mind Trick så fick jag plats på fjärde raden i mitten, strax bakom hela emsemblen inklusive Sam Witwer. 

Tyvärr var det strikt fotoförbud. Alla ombads stänga av all elektronisk utrustning. Gjorde man inte det blev man avvisad från lokalen. Det gick till och med omkring personal med mörkerkameror för att kontrollera att inga bilder läckte ut. 

Jag varken vill eller ska spoila någonting, men jag kan väl säga som så att mycket material från trailern är plockat från den första dubbelavsnittet och att det finns några mycket häftiga scener. Ska man tro den 2000 man stora publiken så är säsong 2 redan en succé. Rebels har verkligen tagit steget in I en  större värld. 

Rebels-skådespelarna ville också se trailern som visades på den jättelika bioduken..
Dee Bradley Baker och Ashley Eckstein.
Trailern fick hela arenan att koka.