Celebration Europe öppnar officiellt inte förrän i morgon bitti. Men redan på torsdagskvällen fick en begränsad skara människor tillträde till mässans stora butik. Lyckligtvis var jag en av dem.

Egentligen finns det inte så mycket att skriva om butiken. Den säljer en hel del prylar som är exklusivt framtagna för den här mässan. Det är t-shirts, kepsar, glas o.s.v. Mycket med motiv som spelar på att mässan är i Tyskland. Det blir således mycket öl, fotboll och lederhosen.

För någon som försöker rensa bort alla småprylar man samlat på sig hemma så är det inte bra att gå in i en sådan här butik. Jag var antagligen den som handlade i särklass minst. Folk var som galna och slet saker från hyllorna i ett rasande tempo. Många kom ut från butiken med stora plastpåsar fyllda till bredden med saker. Själv hade jag en stor plastpåse med två pins skramlande i botten.

Passade för övrigt på att kasta ett getöga in mot gigantiska mässhallen. Och ja, mässan ser ut att bli något extra. Morgondagen kan inte komma snabbt nog.

Mitt enda önskemål inför imorgon är lite mildare väder. Essen har värmebölja med konstant temperatur runt 30-strecket. Temperaturen i mässhallen idag var inte mycket lägre, och det lär inte bli bättre när den fylls med tusentals mässbesökare under helgen. Enligt uppgift jobbar man dock på att få ner temperaturen i hallarna till i morgon.