Anthony Daniels är en showens man, och han är inte rädd för att röra sig bland fansen. Redan på morgonen, innan mässan öppnat och köerna utanför mässhallen ringlade sig långa, var han ute minglade och tog kort bland fansen.

Sedan skrev han autografer i autografhallen.

Senare på eftermiddagen intervjuades han av Warwick Davies på Celebration Stage inför tusentals fans. Fast att säga att det var en intervju är en sanning med modifikation. Anthony Daniels har en stark personlighet och har inga problem med att ta upp allt rampljus helt på egen hand. Alltid med glimten i ögat.

Han äntrade scenen flera gånger för att få fansen att ge honom det välkomnande han så rättmätligt behöver. Från att fansen från början skanderade hans namn, slutade det med att en hel publik bugade sig för den vördnadsfulle guden Anthony Daniels i en pastisch på scenen från Jedins Återkomst där C-3PO misstas för att vara en gud av ewokerna.

Daniels är en mästerlig berättare och målar upp livfulla historier och anekdoter om hans erfarenheter under inspelningarna av de olika Star Wars-filmerna. Det blir aldrig en tråkig stund. 

I en väldigt fin gest passar han även på att tacka alla de fans som under åren kommit fram till honom bara för att säga tack för att han bidragit till att skapa många fina minnen för oss fans genom hans medverkan i filmerna. Hans tack är varmt och det är äkta.

Han drar även upp flera från publiken för att återskapa den klassiska scenen när Luke och farbror Owen köper C-3PO och R2-D2 av jaworna.

Trots att mycket är centrerat kring C-3PO och Anthony Daniels person handlar det egentligen inte om honom. Det handlar om oss fans. Och Anthony Daniels är ett fullblodsproffs när det gäller att få oss att känna oss delaktiga i Star Wars-gemenskapen.