Sammanfattning

Ombord på ett av Republikens attackskepp har Obi-Wan Kenobi samlat ARC-soldaterna, eliten av klonsoldater, för att gå igenom planen för uppdraget. Först ska ARC-soldaterna ta sig till rätt position, sedan ska de meddela Obi-Wan som då kommer att ansluta sig till gruppen.

En stund senare hittar Obi-Wan sin padawan Anakin Skywalker i hangaren arbetande med sitt jedistridsskepp. Anakin beklagar sig över att jediriddarna inte är villiga att erkänna hans förmågor. Obi-Wan förklarar att det inte handlar om Anakins skicklighet, utan om hans mognad. Han gör klart för Anakin att han accepterar beslutet även om han bestrider det.

Den republikanska flottan bestående av flera Acclamator-attackskepp lämnar hyperrymden ovanför Muunilinst, en planet kontrollerad av Banksällskapet. Hundratals V-19-stridskepp ledda av Anakin Skywalker skickas ut för att bryta planetens försvar. Separatisterna skickar ut sina geonosiska stridsskepp och slaget om Muunilinst har börjat.

Under tiden lyckas en grupp republikanska krigsskepp ta sig ner mot planeten. I skydd av de tjocka molnen tar sig skeppen fram mot huvudstaden och sätet för Banksällskapets organisation. På order av Obi-Wan Kenobi bryter sig ett skepp loss från resten av gruppen. Medan resten av skeppen landar och en massiv strid bryter ut mellan Republikens klontrupper och Separatisternas stridsdroider, tar sig det ensamma skeppet med ARC-soldaterna genom den öde staden. En ensam stridsdroid utrustad med ett raketgevär upptäcker skeppet. Stridsdroiden avfyrar en raket efter skeppet som träffas, störtar mot marken och kraschar. ARC-soldaterna överlever och lämnar skeppet för att utföra sina order, men de vet inte att dem är iakttagna.

 

Avsnittsinformation

Avsnittsnummer:
Säsong 1, avsnitt 2

Originaltitel:
Chapter 2

Svensk titel:
Kapitel 2

TV-premiär:
10 november 2003 (USA)
11 november 2003 (Sverige)

Längd:
3 minuter

Produktionsnummer:
102

Produktionsbolag:
Cartoon Network Studios
Lucasfilm
Rough Draft Studios

DVD-premiär:
22 mars 2005 (USA)

Produktionsteam

Regi
Genndy Tartakovsky

Manus
Bryan Andrews
Darrick Bachman
Paul Rudish
Genndy Tartakovsky

Producent
Genndy Tartakovsky

Exekutiv producent
Brian A. Miller

Linjeproducent
Shareena Carlson

Klippare
Paul Douglas

Musik
James L. Venable
Paul Dinletir

Ursprunglig Star Wars-musik av
John Williams

Scenografer
Paul Rudish
Scott Wills

Animationsledare
Genndy Tartakovsky

Rollsättning
Collette Bennett Sunderman

Ljudredigering
Erik Foreman

 

Medverkande

Anakin Skywalker
Mat Lucas

ARC-soldat
André Sogliuzzo

Obi-Wan Kenobi
James Arnold Taylor

 

Medverkande (svensk dubbning)

Berättare
?

Anakin Skywalker
Dick Eriksson

ARC-soldat
?

Obi-Wan Kenobi
Dan Bratt