Sammanfattning

Gatorna i Muunilinsts huvudstad står i lågor. Obi-Wan Kenobi skyndar genom staden på sin svävarcykel för att möta upp gruppen med ARC-soldater som står redo för att avsluta striden.

I det Intergalaktiska Banksällskapets högkvarter följer San Hill och de andra bankirerna striderna på ett stort holografiskt bord. En explosion spränger sönder taket och klonsoldaterna firar sig ner mot golvet. Stridsdroiderna och droidekerna är snabbt besegrade, och de republikanska styrkorna kan tillfångata San Hill. Kenobi erbjuder sig att låta San Hill leva i utbyte mot Intergalaktiska Banksällskapets villkorslösa kapitulation. Innan Hill hinner svara så brakar Durge in genom ett fönster med hjälp av en jetpack. Han skjuts snabbt ned av klonsoldaterna med både laser- och raketgevär.

I tron om att Durge är död, närmar sig klonsoldaterna den rykande kratern, men blir omkullkastade av en massiv, köttig arm bestående av muskelsenor. Durge kliver upp ur kratern. All hans rustning är söndersprängd och han visar sina sanna form som den Gen'Dai han är.

Durge sträcker ut en arm för att attackera Kenobi, som svarar med att hugga av prisjägarens ena hand. Men det stoppar inte Durge. Handen växer ut på nytt. Klonerna försöker skjuta Durge, men laserstrålarna har ingen effekt.  Durge gör ett anfall mot Kenobi och använder sina tentakler för att fullkomligt absorbera honom. Klonkapten Fordo fäster en lina i Durge för att elektrifiera honom, men lyckas bara reta upp prisjägaren.

Durge gör sig redo för att döda klonkaptenen, men innan han lyckas så börjar han svälla och exploderar. Durges kropp sprids över hela rummet. Kenobi har lyckats använda Kraften för att förstöra Durges kropp från insidan. De republikanska styrkorna hittar San Hill gömmandes under ett bord och tvingar honom att kapitulera.  

 

Avsnittsinformation

Avsnittsnummer:
Säsong 1, avsnitt 9

Originaltitel:
Chapter 9

Svensk titel:
Kapitel 9

TV-premiär:
19 november 2003 (USA)
20 november 2003 (Sverige)

Längd:
3 minuter

Produktionsnummer:
109

Produktionsbolag:
Cartoon Network Studios
Lucasfilm
Rough Draft Studios

DVD-premiär:
22 mars 2005 (USA)

Produktionsteam

Regi
Genndy Tartakovsky

Manus
Bryan Andrews
Darrick Bachman
Paul Rudish
Genndy Tartakovsky

Producent
Genndy Tartakovsky

Exekutiv producent
Brian A. Miller

Linjeproducent
Shareena Carlson

Klippare
Paul Douglas

Musik
James L. Venable
Paul Dinletir

Ursprunglig Star Wars-musik av
John Williams

Scenografer
Paul Rudish
Scott Wills

Animationsledare
Genndy Tartakovsky

Rollsättning
Collette Bennett Sunderman

Ljudredigering
Erik Foreman

 

Medverkande

ARC-kapten
André Sogliuzzo

Obi-Wan Kenobi
James Arnold Taylor

San Hill
Corey Burton

Durge
Daran Norris

 

Medverkande (svensk dubbning)

Berättare
?

ARC-kapten
?

Obi-Wan Kenobi
Dan Bratt

San Hill
?

Durge
Daran Norris