Sammanfattning

Medan Ezra över på sin skjutteknik tillsammans med Chopper ger Rex honom råd om hur han kan bli bättre på att sikta rätt. Kanan skäller på Ezra för att han har missat sin jediträning. Padawanen uttrycker sin frustration om att samtidigt vara både jediriddare och soldat, och avslöjar han kanske inte vill vara någotdera.

Hera kallar på Ghosts besättning till ett möte för att lyssna på kommendör Satos sändning om en energikris på isplaneten Rinn. Utan strömgeneratorer kommer planetens invånare att frysa ihjäl.

Kanan och Ezra drar slutsatsen att planeten de befinner sig på, Garel, borde ha några generatorer på svarta marknaden. Innan padawanen kan ge sig ut på sitt nya uppdrag konfronteras han av Hera om att han inte har skrubbat rent Phantoms utblåsrör från jonrester som hon bett om. Ezra förklarar för henne att han haft ett fullt schema men hon säger åt padawanen och Chopper att börja skrubba.

Medan han klagar över sysslorna och längtar tillbaka till enklare dagar hör Ezra ett nödanrop från Vizagos skepp The Broken Horn. Ezra svarar på nödanropet.

Ezra sätter fart och tar befäl över Phantom för att rädda Vizago och förhoppningsvis återgälda tjänsten han sedan tidigare är skyldig honom. Trots att Chopper oroar sig över hans flygkunskaper så flyger de iväg.

De hittar skeppet svävandes i rymden och försöker kontakta Vizago. När de inte får något svar dockar dem med skeppet The Broken Horn och börjar söka igenom det. Bland avstängda droider i skeppets cockpit finner Ezra en oväntad främling, Hondo Ohnaka.

Hondo förklarar för Ezra att Vizago förlorade sitt skepp till honom i ett vänligt parti sabacc. När han har berättat om sig själv vill Hondo veta vad den nya bekantskapen heter. Ezra kastar ur sig att han är Lando Calrissian. Hondo gläds åt att var i sällskap med en sådan halvkänd usling, trots att han ser yngre ut än han föreställt sig.

Hondo föreslår för ”Lando” att han ska gå med i hans besättning då han förlorat sin tidigare besättning till Imperiet, men Ezra förklarar att han redan har sin egen.

En varningssignal börjar ljuda när ett av Imperiets skepp dyker upp och öppnar eld då The Broken Horn olovligen äntrat kejserligt område. Ezra och Chopper lagar skeppet och skyndar sig in i hyperrymden och ett äventyr.

Hondo fortsätter att försöka övertala Ezra att gå med i hans besättning, och avslöjar att han har en stor sändning av strömgeneratorer som behöver flyttas och att han tänker sälja dem för femdubbla värdet. Ezra går med i Hondos besättning under förutsättningen att Hondo ger honom två generatorer och att de delar på vinsten av den tredje.

Hondo hyllar Ezra eftersom han påminner honom om hansjälv. Men han ser inte att Ezra snor åt sig droidfjärrkontrollen från hans bälte. Ezra ger fjärrkontrollen till Chopper och säger åt honom att hålla fast vid den ifall Hondo ställer till med trubbel.

När de når fram till sin destination får Ezra reda på att han redan är bekant med deras köpare - maffiabossen Azmorigan. Azmorigan är besviken när han får reda på att är på väg att göra en affär med en gammal relik som Hondo och tar både Hondo och Ezra tillfånga.

Hondo försöker resonera med maffiabossen, men han förklarar att det finns ett pris på Hondos huvud. Först tänker Azmorigan tjäna pengar på kraftgeneratorerna, och sedan tjäna lite extra pengar när han dödar Hondo. När Azmorigan tvingar av Ezra hjälmen så upptäcker han att han redan känner sin fånge från Lando Calrissians farm på Lothal.

När Azmorigan avslöjar att Ezra inte är den han utger sig för att vara blir Hondo häpen men fröjdas åt Ezras lögn.Azmorigan klagar på att en kraftgenerator saknas precis när Chopper kommer till undsättning.

Chopper kastar åt Ezra hans ljussabel och en intensiv eldstrid börjar där Chopper går till attack med två strålvapen. Hondo lyckas sno åt sig Azmorigans krediter medan Ezra, genom att använda Kraften, räddar honom från att flyga ut i rymden. Samtidigt inser Azmorigan att han måste fly och försvinner iväg.

Hondo inser att Ezra är en jediriddare. Han förklarar att han är en jedisympatisör som tidigare haft vänner som var jediriddare. Han förslår att Ezra kan bli en piratjedi och att de två ska slå sig samman.

När de är tillbaka på skeppet går Ezra slutligen med på att slå sig samman med Hondo om han i gengäld får alla kraftgeneratorer. Hondo går gladligen med på uppgörelsen och beordrar Chopper att hämta drinkar. Ezra bestämmer sig för att följa med droiden.

När de vandrar ner för skeppets korridorer hör de ett ljud. De upptäcker att Vizago är inlåst i en cell. Vizago avslöjar att Hondo använde en bedövningsstråle för att stuva undan honom och inaktivera hand droider. Vizago ber Ezra att hjälpa honom återta The Broken Horn. Ezra är skyldig honom en tjänst och går med på att hjälpa honom.

Ezra för Vizago till Hondo som är chockad över att hans nya partner har vänt sig mot honom. Ezra förslår en överenskommelse: han tar kraftgeneratorerna medan de två skurkarna delar på Azmorigans krediter. Hondo giller budet men Vizago bestämer sig för att aktivera sina droider.

Droiderna vaknar till liv och går till attack. Ezra uppvisar en imponerande hantering av sin ljussabel för att parera droidernas laserstrålar och använder Kraften för att stjäla tillbaka droidfjärrkontrollen. Han stänger av droiderna men får sedan ett nödrop från Chopper.

Hondo flyr med krediterna I Phantom. Men Chopper hade ställt in skeppet på autopilot vilket får det att flyga raka vägen tillbaka till de andra rebellerna. Vizago tröttnar på Ezra och Chopper och skickar iväg dem i en flyktkapsel. De två återförenas med Hondo, Sabine, Hera, Kanan och Rex.

Hondo lämnar kraftgeneratorerna som en gåva men behåller krediterna själv. När han lämnar de andra berättar Ezra för honom att han vid en tidpunkt kanske hade gått med i hans besättning. Hondo skrattar och säger att Ezra sannerligen är en jediriddare.

När Kanan frågar honom om hans lilla äventyr berättar Ezra att han en gång var som Hondo – ensam och bara tänkte på sig själv. Nu är han glad att vara en del av besättningen.

 

Avsnittsinformation

Originaltitel:
Brothers of the Broken Horn

Premiär:
4 november 2015 (USA)
22 november 2015 (Sverige)

Längd:
22 minuter

Avsnittsnummer:
Säsong 2, avsnitt 4

Produktionsnummer:
206

Produktionsbolag:
Lucasfilm

Produktionsteam

Regi
Saul Ruiz

Manus
Bill Wolkoff

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Sabine Wren
Tiya Sircar

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

Azmorigan
James Hong

Cikatro Vizago
Keith Szarabajka

Kommendör Sato
Keone Young

Hondo Ohnaka
Jim Cummings

Rex och imperietekniker
Dee Bradley Baker