Sammanfattning

Ledda av uppdragsgivare Grint marscherar kadetterna i trupp LRC077 in I den kejserliga akademin på Lothal. De ska tränas under överseende av kommendant Aresko för att bli stormsoldater. En av kadetterna är Ezra Bridger som under täcknamnet Dev Morgan har skrivit in sig på akademin. Han har lärt känna en annan kadett vid namn Jai Kell. De två skämtar om vem som kommer vinna nästa test: Brunnen.

Kadetterna sänks ner i en inhägnad där de måste hoppa på rörande plattformar för att nå toppen. Vinnarna kommer att hedras med äran att tjäna som adjutanter på det kejserliga högkvarteret. När utvärderingen ska börja säger en kadett vid namn Oleg att han ska trycka ner både Ezra och Jai.

Ezra klarar testet exceptionellt bra tack vare att hans koppling till Kraften förstärker hans reflexer och förmåga att förutse var plattformarna kommer dyka upp. Aresko lägger märke till hans förmåga. Nästan vid toppen känner Ezra att en kadett är på väg att knuffa Jai bakifrån. Ezra tar tag i Jai och undviker knuffen vilket sänder deras rival fallande ner mot botten.

Zare Leonis, Jai Kell och Ezra Bridger står triumferande vid toppen av Brunnen. Aresko försäkrar dem om att nästa prov kommer att vara en stor utmaning.

Medan de tre kadetterna följer Aresko genom akademins korridorer möter de en konstig, tilltygad imperiedroid. Det är Chopper, ommålad i mörka färger. Ezra signalerar diskret till droiden, men Zare lägger märke till det.

Ombord på Ghost nås Kanan och Hera av informationen om att Ezra lyckats infiltrera akademin. Nu väntar hans nästa uppgift, att stjäla en avkodare som är nyckeln till att stoppa en kejserlig transport av en kyberkristall.

När gruppen med kadetter splittras går Ezra mot agent Kallus kontor. Ezra slår in säkerhetskoden och smiter in i det tomma kontoret. Han hittar en bärbar terminal och lägger beslag på avkodaren. Han gömmer den i sin hjälm. När han ska lämna kontoret och öppnar dörren står Zare på andra sidan och undrar vad som pågår.

Zare tar avkodaren från Ezras hjälm och berättar att enheten har en inbyggd sensor som aktiverar alarmen om han går ut genom dörren. Ezra är förvånad över den oväntade hjälpen från Zare och lägger tillbaka avkodaren i Kallus terminal innan de båda lämnar kontoret för att inte bli upptäckta.

Senare samma kväll smyger Ezra och Zare in i ett förråd för att prata. Ezra avslöjar varför han är ute efter avkodaren. Zare berättar att han visste om sensorn på grund av hans syster, en före detta kadett vid namn Dhara som försvann under mystiska omständigheter. De kommer överens om att samarbeta för att få tag på avkodaren. Men först måste de klara av morgondagens prövning.

Tillbaka i Brunnen måste kadetterna skjuta på måltavlor för att aktivera de nödvändiga plattformarna för att kunna klättra ut. Ezra och Jai är i ledningen medan Zare är några plattformar nedanför. Men för att ge Zare chansen att gå vidare till nästa omgång måste Ezra motvilligt knuffa ner Jai från plattformen. Morgondagens utvärdering kommer att vara den största utmaningen hittills. Segraren kommer att belönas med äran att få övningsköra en kejserlig gångare.

Tillbaka i Imperiets högkvarter klättrar Ezra in I en ventilationstrumma för att smyga in i Kallus kontor. Han använder Kraften för att lyfta upp avkodaren.

På väg tillbaka till sin inkvartering hör Ezra hur kommendant Aresko pratar med inkvisitorn. Aresko säger att de har identifierat två kadetter – Dev Morgan och Jai Kell – som möter inkvisitorns specifika önskemål. Inkvisitorn säger att han ska komma till Lothal för att själv testa dem, och om testarna ger resultat, omhänderta dem.

Chopper möter upp med Zeb och Sabine vid samlingsplatsen och levererar avkodaren. Men Ezra syns inte till. Chopper spelar upp ett meddelande från padawanen som berättar att han stannar kvar för att rädda Jai från inkvisitorn. Han ber dem att attackera den kejserliga akademin under morgondagen för att hjälpa honom fly.

Under natten berättar Ezra och Zare för Jai att inkvisitorn kommer för honom. Jai är motvillig men går till slut med på deras plan att vinna morgondagens prov och ta sig in i en kejserlig gångare.

När de nu besitter avkodaren känner besättningen på Ghost till var den kejserliga transporten av kyberkristallen finns. De attackerar transporten men möter motstånd från flera TIE-jaktskepp. Efter en undanmanöver finns det en öppning att attackera transporten. Hera attackerar med Ghosts tunga artilleri och förstår både imperieskeppet och dess last.

Den gröna chockvågen är enorm och sväljer alla rymdskepp i dess närhet när den expanderar. I sista stund lyckas Ghost fly in i hyperrymden.

Under tiden samarbetar de tre kadetterna för att vinna det avslutande testet. Men de misslyckas. Oleg skjuter Ezra så att han faller ner i Brunnen. Oleg vinner testet och är den som kommer få styra den kejserliga gångaren. De andra kommer bara få titta på. Ezra måste improvisera.

Zare och Jai försöker vinna tid inuti gångaren. När det exploderar i närheten tar Jai chansen att bedövva både föraren och Oleg. Zare tar kontroll över gångaren. På grund av explosionen försätts basen i beredskap. Skottdörrarna börjar stängas. Zare skjuter en annan gångare och fortsätter framåt.

Kejserliga trupptransporter öppnar eld mot kadetterna. Ett skott träffar gångaren och får den att krascha. Den faller ner precis i dörröppningen vilket tillåter kadetterna att ta sig undan. Men Zare ändrar sig. Det enda sättet att få reda på vad som hänt med hans syster är att stanna kvar på akademin. Han tar upp ett strålgevär och skjuter mot de flyende rebellerna. Han missar med flit.

Inkvisitorn är inte nöjd. Han känner igen Ezra från deras möte på Stygeon Prime. Informerad om Zares heroiska insatser säger han åt honom att han vill veta allt om hans före detta vänner.

Ghosts besättning möts upp på Lothals slätter. Hera berättar för Jai att de kommer att ta honom till hans mor och hjälpa honom att gömma sig från Imperiet.

 

Avsnittsinformation

Titel:
Infiltratören

Originaltitel:
Breaking Ranks

TV-premiär: 
3 november 2014 (USA)
16 november 2014 (Sverige)

Avsnittsnummer:
Säsong 1, avsnitt 6

Produktionsnummer:
107

Produktionsbolag:
Lucasfilm

 

Produktionsteam

Regi
Steven G. Lee

Manus
Greg Weisman

Skapad av
Simon Kinberg, Dave Filoni och Carrie Beck

Baserad på Star Wars skapat av
George Lucas

Exekutiva producenter
Simon Kinberg, Dave Filoni och Greg Weisman

Samexekutiv producent
Henry Gilroy

Serieregissör
Dave Filoni

Producent
Kiri Hart

Medproducent
Carrie Beck

Linjeproducent
Athena Yvette Portillo

Redigerare
Alex McDonnell

Musik
Kevin Kiner

Scenograf
Kilian Plunkett

Animationsledare
Keith Kellogg

Ljuddesigner
David Acord

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Sabine Wren
Tiya Sircar

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

Agent Kallus
David Oyelowo

Kommendant Aresko och uppdragsgivare Grint
David Shaugnessy

Kommendörkapten
Liam O'Brien

Jai Kell
Dante Basco

Oleg och tekniker
Eric Lopez

Inkvisitorn
Jason Isaacs

Gångarpilot
Steve Blum

Zare Leonis
Bryton James

 

Produktionsteam (svensk dubbning)

Dialogregi
Robin Rönnbäck

Dialogöversättare
Magnus Veigas

Kreativt ansvarig
Kirsten Saabye

Studioproducent
SDI Media

 

Medverkande (svensk dubbning)

Ezra Bridger
Natanael Horn Weitzberg

Kanan Jarrus
Joakim Nätterqvist

Hera Syndulla
Sara Huss Kleimar

Sabine Wren
Mikaela Ardai Jennefors

Zeb Orrelios
Björn Bengtsson

Agent Kallus
Daniel Goldmann

Inkvisitorn
Roger Storm

Kommendant Aresko
Magnus Mark

Uppgiftsmästare Grint
Fredrik Granberg

Zare Leonis
Emil Smedius

Övriga röster
Tom Ljungman
Daniel Sjöberg
Joakim Jennefors
Emil Smedius