Sammanfattning

Ghosts besättning och deras nya klonvänner är fortfarande på planeten Seelos och fortsätter sin resa framåt. Men både en sandstorm och Imperiet närmar sig. Klonerna ger rebellerna en lista över möjliga baser de kan använda, och säger farväl. Ezra Bridger önskar att klonerna ville följa med.

Hera Syndulla och Chopper är kvar på skeppet Ghost som ligger i omlopp runt planeten. Allt är lugnt till en stjärnjagare hoppar ut ur hyperrymden.

Agent Kallus anropar klonerna i deras modifierade gångare. Wolffe ångrar att han berättade om rebellerna och jediriddaren och försöker att sinka den kejserliga officeraren. Kallus har bevis på klonerna gömmer rebellerna och hotar med att förgöra dem om de inte överlämnas.

Rex tar över samtalet och vägrar att lägga sig. Om Kallus vill ha en strid så är det bäst att han har bättre soldater än stormsoldaterna.

Och därmed påbörjas attacken. En TIE Fighter närmar sig och skjuter mot gångaren. För en erfaren klonsoldat är skeppet inget hot. Gregor avfyrar en raket som spränger sönder jaktskeppet. Ezra påpekar att det är ett bra lag när de samarbetar.

Men slaget har bara börjat. Zeb Orrelios hör ett rytmiskt dånande som närmar sig. Wolffe får syn på fienden.

På håll ser de tre nya typer av gångare. De är massiva, väldiga, fyrbenta stridstankar. Klonerna är imponerad av dess bepansring och vapenarsenal, och inser att det är en strid de omöjligen kan vinna.

På Rex order släpper de deras joopa som de fångat, vänder om AT-TE:n och rör sig så snabbt de kan in i den närmande sandstormen. Stormen kommer ge dem skydd, men kommer slå ut deras skannrar så de blir helt blinda. Men det gör inte en jedi blind.

Imperiegångarna följer i klonernas spår. Kallus, som är ombord på en av dem, beordrar dem att fortsätta framåt även om de inte kan se något i de täta stoftmolnen.

Kanan sträcker sig ut i Kraften och använder sina förhöjda sinnen för att se var gångarna är. Han leder Rex och klonerna, och berättar när de ska stanna och när de kan fortsätta. Till slut så ger han order om ett fullt stopp när de är helt omringade. Det är precis vad han vill, så att de kan få till ett bra skott.

Rex ger Ezra sin hjälm när den unge rebellen går ut för att avfyra skottet. Kanan instruerar Ezra att ha tillit till Kraften. Till slut så ser han gångaren och skjuter.

Han träffar en av gångarna rakt på nacken, och den faller till marken. Men nu känner fienden till var rebellerna är. De kvarvarande gångarna tar upp jakten och jagar AT-TE:n ut ur sandstormen.

Med lite tid att förlora, förbereder rebellerna för deras flykt. Rex säger att han och klonerna ska täcka dem. Ezra protesterar, men Rex förklarar att de är soldater och att det var vad de skapades för att göra.

Phantom lyfter med rebellerna, och klonerna förbereder sig för vad som troligen är deras sista strid.

De kvarvarande gångarna närmar sig. Kallus tillåter att Phantom flyger iväg, övertygad om att stjärnjagaren i omlopp runt planeten kommer ta i tu med dem. Men han vet inte att det kejserliga skeppet har gett sig av för att möta upp Darth Vader.

Wolffe styr AT-TE:n rakt mot gångarna. Den tar emot tung eldgivning och den sexbenta tanken faller till knäna.

Klonerna tänker inte bli besegrade så lätt. Wolffe drar upp den gamla transporten på benen igen och fortsätter sin marsch framåt. De tar emot fruktansvärd skada men visar upp en ostoppbar kämpaglöd.

AT-TE:n rammar en av de större gångarna medan den andra gångaren skjuter mot klonerna.

På Phantom är stämningen bland rebellerna dyster. Ezra undrar vad de ska säga till Ahsoka Tano då Rex var hennes vän. Slutligen tar Kanan Jarrus ett beslut. Han har visserligen problem med klonerna men han vill inte att de ska dö.

På Seelos är AT-TE:n så gott som slut. Klonerna kan inte ta emot mer skada och när energin till deras kanon plötsligt försvinner så kan de inte längre försvara sig.

Kallus beordrar AT-AT-piloterna att förgöra klonerna. Rex ställer sig modigt upp mot gångarens enorma kanoner och gör sig redo för slutet. Tills han ser något.

Phanom har återvänt och skjuter mot gångaren. Zeb, Kanan och Ezra hoppar ut och landar uppe på den gigantiska tanken. Rex minns tillbaka till de gamla dagarna när han stred sida vid sida med heroiska jediriddare. Jediriddarna och lasaten skär hål i gångaren, slår ut piloterna och tar kontroll över fordonet.

De skjuter mot den sista gångaren, vilket ger Rex tillräckligt med tid för ett sista skott. Det träffar perfekt. Gångaren faller brinnande och rykande till marken och Kallus evakuerar på en speederbike.

De tre klonerna saluterar deras jedigeneral.

På stjärnjagaren förbereder sig amiral Konstantine för att ta emot Darth Vader. Men det är inte han som stiger ut ur skytteln. Darth Vader har skickat en ny inkvisitor i hans ställe. Han är redo att jaga rätt på rebellerna och han planerar att göra det som amiral Konstantine och Kallus har misslyckats med.

Striden är över och Ghosts besättning återvänder till flottan. Men de är inte ensamma. Klonerna har följt med och Ahsoka är överlycklig att få se Rex igen. De är glada att de båda är vid liv. De omfamnar varandra i en kram.

 

Avsnittsinformation

Originaltitel:
Relics of the Old Republic

Premiär:
8 oktober 2015 (USA, New York Comic Con)
21 oktober 2015 (USA)
8 november 2015 (Sverige)

Längd:
22 minuter

Avsnittsnummer:
Säsong 2, avsnitt 2

Produktionsnummer:
204

Produktionsbolag:
Lucasfilm

Produktionsteam

Regi
Bosco Ng

Manus
Steven Melching

 

Medverkande

Ezra Bridger
Taylor Gray

Hera Syndulla
Vanessa Marshall

Kanan Jarrus
Freddie Prinze Jr.

Sabine Wren
Tiya Sircar

Zeb Orrelios
Steve Blum

C1-10P ("Chopper")
-

Amiral Konstantine och klonsoldater
Dee Bradley Baker

Agent Kallus
David Oyelowo

Ahsoka Tano
Ashley Eckstein

AT-AT-pilot
Dave Filoni

Philip Anthony-Rodriguez
Femte brodern

Tekniker #1 och tekniker #2
Steve Blum